Mikro beton, son yılların trend zemin kaplama ürünü olarak evlerde ve ticari projelerde tasarımlarda devrim yaratan son derece popüler bir malzeme haline gelmiştir.
Kesintisiz kaplama veya duvarlar için mükemmel olan bu çok yönlü kaplama, yalnızca estetik zarafet sunmakla kalmıyor, aynı zamanda su geçirmez olduğundan yüksek nem seviyelerine sahip alanlar için idealdir.
İçindekiler
Akyel Zemin Sistemlerinden “Mikro beton”
Mikro beton yüzeylerinin temelleri ve hazırlanması
Mikro Beton Kaplama
Mikro Beton Zemin Kaplama
Mikro beton ürünlerinin uygulama alanları
Mikro betonun ayrıntılı olarak uygulanması
Mikro betonun özellikleri ve faydaları
Mikro beton yüzeylerinin bakımı
Mikro beton zeminin maliyeti ne kadardır?
Mikro Beton m2 fiyatı
Mikro Beton Tezgah
Mikro beton hangi alternatifler var?
Brüt beton ile dolgu betonu arasındaki fark nedir?
Poliüretanın kaplama olarak avantajları nelerdir?
PU conta nedir ve ne için kullanılır?
Mikro Beton Ankara
Mikro Beton İzmir
Mikro Beton Bodrum
Bu yazıda mikro betonu inceleyeceğiz ve çağdaş tasarım konseptlerindeki uygulamalarını vurgulayacağız. Bu yenilikçi malzemenin yaratıcı tasarım olanaklarının önünü nasıl açtığını keşfedin.
Mikro beton nedir sorusunun cevabını aramaya çalışacağız.
Yapı malzemeleri endüstrinde devrim niteliğinde bir çözümü temsil etmektedir. Genellikle standart beton türlerine göre çok daha ince taneli betondur. Mikro Beton malzemesi, tüm zemin kaplama yapılacak yüzeylerde, kesintisiz ve estetik bir şekilde kaplama yeteneğiyle bilinir.
Mikro beton içeriğinde, beton, kum ve çakıl vardır. Üreticiye bağlı olarak malzeme su veya epoksi reçine ile karıştırılarak kullanılır.
Mikro beton ayrıca esnekliği ve farklı yüzeylere ve şekillerde mikro beton uygulamaları yapılabilmesi nedeniyle de sıklıkla projelerde kullanılmaktadır.
Ağır, hacimli ve uygulaması zor diğer yapı malzemelerine ihtiyaç duymadan, ince kalınlıkta, zarif ve çağdaş bir beton görünümü sunması nedeniyle modern mimari ve iç tasarımlarda son dönemlerde Mikro Beton tercih edilmektedir.
Mikro Beton nedir sorusuna üreticiye bağlı olarak mikro beton ürünleri farklı bileşimlere sahip olması nedeniyle üretici bazında mikro beton değerlendirilmektedir.
Mikro Beton Kaplama, ilk katmanda, malzemenin zemin kaplamaya yapışması için, astar uygulanması gerekir. Bu astar, sıva, şap, alçıpan veya diğer malzemeler gibi yüzeyleri, sağlam bir tutunma için hazırlar. Alçıpan veya fayans gibi zeminlerde ise öncelikle ön hazırlık gerekmektedir. Fayans zeminler için öncelikle mikro beton kaplama hazırlı açısından düzgün ve derzsiz bir zemin oluşturmak önemlidir. Dğer emici yüzeylerde zemini malzemeye doyurarak emiciliğinin giderilmesi gerekmektedir. Islak zemin kaplamalarda ise mikro beton kaplama hazırlığı için su yalıtımı son derece önemlidir.
Mikro Beton Kaplama tüm ön hazırlık süreci tamamlandıktan sonra uygulanmalıdır. Islak ve banyo zemin kaplama sistemlerinde ön hazırlığın en önemli unsuru sızdırmazlık ve kuruluktur.
Mikro beton zemin kaplama, ürünün son estetik duruşu açısından sınırsız alternatif sağlamaktadır. Bu estetik görüntüsü tüm zeminler için ( ıslak ve kuru zeminler) ideal bir görüntü sağlar. Üreticiden üreticiye değişmek ile birlikte bazı markalarda özellikle dış mekanlar için onaylanmış mikro beton zemin kaplama vardır.
Estetik ve modern bir iç mimari için, kesintisiz döşeme, duvar ve hatta mikro beton tezgah masası olarak kullanılarak da kullanılabilmektedir.
Mikro beton zemin kaplama, içeriğindeki sağlığa zararsız kimyasallar nedeniyle neme dayanıklı, temizlemesi ve bakımı kolay olduğundan banyo, mutfak zeminleri gibi ıslak ve nemli zeminler için kullanılabilmektedir.
Mikro beton zemininin maliyeti ne kadar sorusunun cevabı, Mikro betonun kesintisiz ve yekpare yüzeyinin işlenmesinde ve uzmanlık bilgisinde saklıdır. İlk aşamada Mikro betonun karışımı, dolguları ve isteğe göre pigmentleri çok iyi karıştırılmalıdır. Her lot karışımda aynı formüle sadık kalarak devam edilmesi renk geçişlerinin göze batmaması açısından önemlidir. Her markanın, uygulama alanına göre karışıma su veya epoksi reçine ilave edilerek karıştırılır.
Mikro beton zemin maliyeti, bu karışımların akabinde uygulama yapan ekibin uzmanlık seviyesine göre kalitesi ortaya çıkmaktadır. Mikro Zemin iki katman halinde uygulanır. Her uygulama öncesinde bir önceki uygulama yapılan katmanın kuruması çok önemlidir. Bu işleme kür alma veya kürleşme denilmektedir. Uygulama özen ve tecrübe gerektirmektedir. Standart beton atılması işlemi ile bir bağlantısı yoktur. İstenilen kalite ve estetikte bir mikro zemin kaplama alabilmek için, AKYEL ZEMİN SİSTEMLERİ gibi uzman bir firma ile çalışılması gerekmektedir. Bizimle iletişime geçmekten kaçınmayın!
Mikro beton m2 fiyatı, sadece çok yönlülüğüyle değil aynı zamanda teknik özellikleri ve avantajlarıyla da fiyatı etkilemektedir.
Mikro beton kaplamaların en büyük avantajı çok uzun ömürlü olmasıdır. Aşınma ve yıpranmaya karşı son derece dayanıklıdır. Mikro beton zemin kaplamaları aynı zamanda duvar kaplamaları olarak da kullanılması mikro beton m2 fiyatını uygulama esasları ve teknik şartnameleri etkilemektedir.
Mikro beton m2 fiyatı etkileyen faktörlerin başında Mikro betonun uygulama aşamasındaki zorlukları da vardır.
Mikro beton zemin kaplama özellikleri arasında, nem ve ıslaklıktan kaynaklanan zemin hasarlarını ve küfü önlemesi, kesintisiz ve yekpare uygulama sayesinde suya dayanıklı olmasıdır.
Mikro beton zemin kaplama özellikleri arasında aynı zamanda UV ışınlarına dayanıklılığı vardır. Bu özelliği mikro betonun açık alanlarda veya güneş ışığına maruz kaldığı uygulama alanlarında bile renk değişimi yapmaz ve rengi solmaz.
Mikro betonun aşınma direnci yüksekliği de bu uygulamayı estetik özelliklerinin yanı sıra uzun ömürlü olmasını da sağlamaktadır.
Mikro Beton Tezgah uygulamalarında da sık sık kullanılmaktadır. Son katmanda uygulanan epoksi bazlı suya ve neme dayanıklı katman ile ıslak zeminlerde rahatlıkla kullanılmaktadır. Mikro Beton Tezgah, zemin veya duvar ile birlikte bütünleiş bir yapı sunarak içi mimaride modern ve şık bir görüntü sağlamaktadır.
Mikro beton yüzeylerin bakımı son derece basittir
Mikro beton yüzeyleri günlük rutinler halinde temizlenmelidir. Düzenli süpürme ve nemli paspas, kaba kiri temizler ve estetik görünümü ilk günkü haline getirir.
Mikro Beton zeminlerin bakımında kesinlikle çamaşır suyu veya tuz ruhu gibi asidik veya kuvvetli alkali temizlik ürünleri kullanmamalısınız.
Uygun temizlik ve bakım ile mikro beton zemin kaplamalarınızı uzun yıllar boyunca amacına uygun ve estetik açısından görsel hasar oluşmayacak şekilde kullanılabilmektedir.
Akyel Zemin Sistemleri– mikro beton zemin kaplama çözüm ortağınız.
Akyel Zemin Sistemleri mikro beton zemin kaplama uygulamarınızda en güvenilir ve deneyimli çözüm ortağınızdır.
Uzman kadromuz, kendi ekiplerimiz ile sektördeki uzun yıllara dayanan deneyimimiz, ihtiyaçlarınıza ve tasarımlarınıza tam olarak uyarlanmış bireysel ve yenilikçi çözümler sunuyoruz.
Uzmanlarımız, sonucun sadece estetik ve tasarım açıdan hoş değil, aynı zamanda kalıcı kalitede olmasını sağlamak için projenizin planlanmasından tamamlanmasına kadar sizinle birlikte hareket edecektir.
Mikro beton zeminin maliyeti ne kadardır?
Mikro beton zeminin maliyeti, kullanılan malzeme kalitesi ve cinsi, zemin kaplama yapılacak boyutu ve ham zeminin ön hazırlık aşamasındaki maliyetleri biri değişkenlere bağlıdır. Ortalama olarak, mikro beton zemin kaplamasının metrekare başına maliyeti 50 euro – 180 euro arasındadır. Projenizin ve tasarımlarınıza özel tekliflerimizi almak için lütfen aramaktan çekinmeyiniz.
Mikro Beton hangi alternatifler var?
Zemin ve duvar kaplaması için mikro betonun her birinin kendine özel avantajları ve dezavantajları vardır. Mikro Beton uygulamalarına alternatif nazı uygulamalar aşağıdaki gibidir.
·
Parke zemin, Vinil Döşeme, Epoksi Zemin Kaplama, Terrazzo taş halı,
Zemin veya duvar kaplaması seçimi tasarım tercihlerinize, bütçenize ve projenizin özel ihtiyaçlarına bağlıdır. Sizlere en uygun zemin kaplama uygulamasını seçmenizde uzman ekiplerimiz ile yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız.
Brüt beton ile Mikro Beton beton arasındaki fark nedir?
Brüt Beton, özellikle üst katman olarak beton olarak bırakılan ve mimari tasarımlarda sıklıkla kullanılan beton bir zemin kaplama modelidir. Brüt betonun son katmanının ince beton, kum ve çakıldan oluşan karışım formülüdür.
Brüt betonun avantajları arasında zemin kaplamasının hızlı bir biçimde yenilenebilmesi, ve hemen hemen tüm yüzeylerde rahatlaıkla kullanılabilmesidir. Brüt beton özü itibariyle bir betondur. Son katmanda kullanılan macun ise beton görünümü sağlayan eden bir kaplamadır.